Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SERVICII

Cine poate primi un implant dentar?

Orice pacient cu o stare de sanatate buna, fara afectiuni grave decompensate: hepatice, metabolice, renale, cardio-vasculare sau sub tratament oncologic si de asemenea orice pacient cu o igiena orala foarte buna. Procedura de inserare este dureroasa? Procedura se face sub anestezie locala dar nu este dureroasa. Dupa trecerea anesteziei pacientul poate simti un disconfort.

Procedura de inserare este dureroasa?

Procedura se face sub anestezie locala dar nu este dureroasa. Dupa trecerea anesteziei pacientul poate simti un disconfort.

Terapie endodontica


microscopMicroscopul dentar previne aparitia erorilor in tratamentul endodontic, permitand rezolvarea multor cazuri dificile, cu prognostic rezervat:infectii apicale, chisturi, granuloame, perforatii etc.Tratamentul de canal la microscop ofera posibilitatea vizulalizarii unor detalii ce nu pot fi observate cu ochiul liber:perforatii,ace rupte pe canal, detectarea perforatiilor, detectarea fracturilor radiculare, identificarea canalelor suplimentare, tratamentul canalelor calcifiate. Ofera siguranta, acuratete, confort, durata mai scazuta a tratamentului.

Tratament canal microscop promotie : de la 600 lei   la 450 lei

De ce am nevoie de un tratament de canal?

Deoarece un tratament de canal corect efectuat duce la salvarea dintelui bolnav, iar fara tratament de canal, atunci cand pulpa dintrelui este infectata, se poate ajunge la pierderea dintelui.

Care sunt semnele ca am nevoie de un tratament de canal?

  • durere spontana si care nu trece rapid
  • durere la masticatie sau la strangerea dintilor
  • sensibilitate la cald, rece, dulce
  • carie profunda, aparitia unui abces

De ce am facut un abces?

Atunci cand pulpa dintelui se infecteaza ( de obicei de la o carie profunda sau de la o fractura,dar cauzele pot fi si altele) infectia poate avansa si se poate raspandi si la tesuturile din jurul dintelui. Daca nu se efectueaza tratamentul de canal la timp, infectia avanseaza la osul din jurul dintelui si se formeaza un abces.

Etapele tratamentului de canal

Anestezie, deschiderea cavitatii pentru a ajunge la pulpa dintelui
Reperarea canalelor radiculare: 1-2-3 in functie de dinte
Pulpa imbolnavita se indeparteaza , canalele se curata, se largesc; se face tratament mecanic rotativ ProTaper, ProFile, si tratament medicamentos pentru sterilizarea canalelor
Obturatia de canal: spatiul care a fost ocupat de pulpa trebuie umplut cu o pasta; obturatia de canal reprezinta finalizarea tratamentului endodontic.
Obturatia definitiva coronara sau, indicat la dintii tratati pe canale coroana realizata in laborator.

Terapia endodontica este o ramura a stomatologiei care trateaza pulpa dintelui. Pulpa dintelui reprezinta tesutul moale din interiorul dintelui care contine nervi, vase de sange, vase limfatice.Atunci cand pulpa dintelui este infectata nu mai exista posibilitatea de vindecare, imbolnavirea fiind ireversibila.Cea mai frecventa cauza de imbolnavire a pulpei dintelui o reprezinta fie o carie foarte profunda, fie o fractura dentara. Pulpa este atunci expusa la bacteriile din saliva care vor cauza infectarea acesteia.

Terapia de canal inseamna de fapt indepartarea pulpei bolnave, sterilizarea canalelor radiculare prin tratament mecanic si medicamentos si la final sigilarea lor cu o pasta, scopul tratamentului de canal fiind indepartarea infectiei.Tramentul de canal este un tratament complex, ce implica cateva etape desfasurate pe durata a minim 2-3 sedinte.Atunci cand infectia este foarte avansata exista posibilitatea ca tratamentul sa se intinda pe o durata mai lunga de timp. Atunci cand infectia a avansat si la tesuturile adiacente tratamentul de canal va fi insotit si de tratamente chirurgicale: rezectie apicala, osteotomie transmaxilara, chiuretaj periapical.

Daca pulpa infectata nu este indepartata la timp, dintele precum si tesuturile adiacente se vor infecta, toate acestea ducand ulterior la pierderea dintelui.

Diferenta masiva dintre un dinte sanatos si un dinte tratat endodontic este ca, fara tesutul din interiorul canalelor radiculare, dintele devine casant si se poate fractura. De aceea medicul dvs. recomanda restaurarea coronara finala cu o coroana dentara realizata in laborator in favoarea unei obturatii, deoarece obturatia simpla poate duce la fracturare.

Pentru a scurta durata tratmentului de canal, clinica nostra foloseste un sistem modern de izolare DIGA, sistem ce permite un tratament sigur si eficient, sterilizarea canalelor radiculare si indepartarea infectiei fiind facute mult mai rapid.

Clinica noastra foloseste de asemenea tehnici moderne in tratamentul canalelor radiculare: sistemul rotativ Ni-Ti ProTaper, ProFile, asigurand pacientului un confort psihic si un traumatism minim FARA DURERE. Aceste tehnici moderne permit siguranta manoperelor si scurtarea timpului de lucru.(c) 2013 - Clinica Stomatologica Dr Serban